Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

Kuchař - praktické vyučování

Praktické vyučování:

Odborný výcvik je zaměřen na zvládnutí praktické přípravy všech druhů jídel teplé a studené kuchyně,postupně od nejjednodušších až po nejsložitějších a na práce, které s přípravou jídel bezprostředně souvisejí

I.ročník – nácvik pracovních činností spojených s přípravou výrobního střediska, předběžná úprava při zpracování potravin.Příprava polévek, omáček, příloh, bezmasých pokrmů

II.ročník –příprava pokrmů teplých receptur a prohlubování učiva prvního ročníku

III.ročník – příprava pokrmů  na objednávku, příprava studené kuchyně, pokrmy zahraničních kuchyní, diety, moučníky....   

Nad rámec výuky se můžou žáci účastnit kurzu studené kuchyně, vyřezávání květů z ovoce a zeleniny

 Kurzy jsou organizováni pod vedením zkušených lektorů, členů Asociace kuchařů a cukrářů. Absolvent kurzu získává Certifikát.

Odborný výcvik probíhá pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku a instruktorů, na pracovišti školní restaurace Centrum na Králově Háji, nebo na smluvních pečlivě vybíraných a léty spolupráce ověřených pracovištích např.Grandhotel Zlatý Lev, Centrum Babylon a.s., Hospoda Domov, Dům kultury.....


 

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz