Praktické vyučování:
Odborný výcvik je zaměřen na zvládnutí praktické přípravy všech druhů jídel teplé a studené kuchyně,postupně od nejjednodušších až po nejsložitějších a na práce, které s přípravou jídel bezprostředně souvisejí
I.ročník – nácvik pracovních činností spojených s přípravou výrobního střediska, předběžná úprava při zpracování potravin.Příprava polévek, omáček, příloh, bezmasých pokrmů
II.ročník –příprava pokrmů teplých receptur a prohlubování učiva prvního ročníku
III.ročník – příprava pokrmů na objednávku, příprava studené kuchyně, pokrmy zahraničních kuchyní, diety, moučníky....
Nad rámec výuky se můžou žáci účastnit kurzu studené kuchyně, vyřezávání květů z ovoce a zeleniny
Kurzy jsou organizováni pod vedením zkušených lektorů, členů Asociace kuchařů a cukrářů. Absolvent kurzu získává Certifikát.
Odborný výcvik probíhá pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku a instruktorů, na pracovišti školní restaurace Centrum na Králově Háji, nebo na smluvních pečlivě vybíraných a léty spolupráce ověřených pracovištích např.Grandhotel Zlatý Lev, Centrum Babylon a.s., Hospoda Domov, Dům kultury.....