Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 17. A 18. březen 2016
Celkem 85 studentů a jejich doprovod se zúčastnili 5. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí.
Tuto soutěž garantuje Asociace kuchařů a číšníků ČR, Asociace číšníků ČR a dále Asociace hotelů a restaurací ČR.
1. den soutěže byl ve znamení soutěže juniorů kuchařů do 19 let věku.
Této kategorie se zúčastnil náš žák II. ročníku Daniel Polák.
Soutěžní úkol: během 45 minut zpracovat a připravit pokrm jehož základem bylo 600 g vepřové panenky.
Daniel a připravil pokrm o 4 porcích:
VEPŘOVÁ PANENKA PLNĚNÁ LUČINOU A SUŠENÝM RAJČETEM, SMAŽENÁ MASOVÁ KROKETA
NA SALSE Z PEČENÝCH PAPRIK, CIBULE A MANDLÍ, PEPŘOVÁ OMÁČKA
TAŠTIČKA Z TVAROHOVÉHO TĚSTA PLNĚNÁ ŠPENÁTEM A NIVOU
Celkem soutěžilo kategorii kuchař Junior 30 studentů, mezi soutěžícími byli studenti i ze zahraničích škol – Polsko, Itálie, Portugalsko a Slovensko. Daniel se umístil v stříbrném pásmu v celkovém pořadí na 8. místě.
Ukázky prací soutěžících.