Soutěž Gastro Labe 2016 proběhla v obchodním centru pivovar Děčín. Ve čtvrtek 18. 2. 2016 soutěžily školy ze tří regionů republiky. Soutěžili žáci oborů kuchař, cukrář a číšník.
Obor kuchař:
Soutěžní disciplína:
1) odborný test pro všechny soutěžící – 20 otázek
2) soutěž o poctivý hamburger – soutěže se zúčastnilo družstvo dvou žáků oboru kuchař. Příprava 4 porcí poctivého hamburgeru v časovém limitu 30 minut
Z 11 zúčastněných se umístili na 2. místě
Polák Daniel KČ2B
Mocko Ladislav K3
Obor cukrář:
Soutěžní disciplína: svatební tabule – soutěže se zúčastnilo družstvo dvou žáků oboru cukrář. Soutěžící připravili stůl na téma svatba, který obsahoval:
z 11 zúčastněných se umístili na 3. místě
Bártová Denisa OC2
Havlíková Simona OC2
Obor číšník:
Soutěžní disciplína: příprava předkrmu a čepování piva před hosty – soutěže se zúčastnilo družstvo dvou žáků oboru číšník. Soutěžící připravili a neservírovali hostům 2 porce studeného předkrmu dle trendů současné gastronomie včetně servisu. Soutěžící načepovali hostům 2 piva o obsahu 0,3l k příslušnému studenému předkrmu. Provedení obou soutěžních úkolů v časovém limitu 20 minut.
Z 10 zúčastněných se umístili na 1. místě
Adamová Lucie KČ1B
Danitová Barbora KČ2B