Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

Číšník - praktické vyučování

Obor je zaměřen na profesní  přípravu se všeobecným přehledem v oblasti společného stravování pro úsek obsluhy. Žáci se učí základy a zásady správného stolování, společenské chování, základní hygienické a bezpečnostní předpisy.Osvojují si pravidla jednoduché i složité obsluhy, obsluhu při slavnostních příležitostech

I.ročník – Nácvik činností spojených s přípravou odbytových středisek, technika jednoduché obsluhy, Praktické sestavování jídelních a nápojových lístků

II.ročník – Formy prodeje , složitá  obsluha, moderní trendy servisu pokrmů, cizinecké zvyklosti, společensko zábavní střediska

III.ročník – Příprava slavnostních hostin,práce v ubytovacích zařízeních, míšené nápoje úprava pokrmů před hostem,.....

Nad rámec výuky se můžou žáci rozšířit kvalifikaci absolvováním barmanského  a somelierského kurzu pod vedením odborníků z barmanské a číšnické asociace  

 Odborný výcvik probíhá  pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku a instruktorů, na pracovišti školní restaurace Centrum  na Králově Háji a nebo na smluvních  pečlivě vybíraných a léty spolupráce ověřených pracovištích např.Grandhotel Zlatý Lev,Centrum Babylon a.s.,Hospoda Domov, Dům kultury...


 

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz