Obor je zaměřen na profesní přípravu se všeobecným přehledem v oblasti společného stravování pro úsek obsluhy. Žáci se učí základy a zásady správného stolování, společenské chování, základní hygienické a bezpečnostní předpisy.Osvojují si pravidla jednoduché i složité obsluhy, obsluhu při slavnostních příležitostech
I.ročník – Nácvik činností spojených s přípravou odbytových středisek, technika jednoduché obsluhy, Praktické sestavování jídelních a nápojových lístků
II.ročník – Formy prodeje , složitá obsluha, moderní trendy servisu pokrmů, cizinecké zvyklosti, společensko zábavní střediska
III.ročník – Příprava slavnostních hostin,práce v ubytovacích zařízeních, míšené nápoje úprava pokrmů před hostem,.....
Nad rámec výuky se můžou žáci rozšířit kvalifikaci absolvováním barmanského a somelierského kurzu pod vedením odborníků z barmanské a číšnické asociace
Odborný výcvik probíhá pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku a instruktorů, na pracovišti školní restaurace Centrum na Králově Háji a nebo na smluvních pečlivě vybíraných a léty spolupráce ověřených pracovištích např.Grandhotel Zlatý Lev,Centrum Babylon a.s.,Hospoda Domov, Dům kultury...