Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

2024 - Jižní Morava a Vídeň HT2, HT3

Ve dnech 29. a 30. května se třída HT3 společně s třídami HT2, HT1 a OC2 v čele s paními učitelkami Vaňkovou a Jendřejčíkovou vydala na dlouho očekávanou školní exkurzi na jižní Moravu, která byla propojena s návštěvou naprosto okouzlujícího města v Rakousku - hádáte správně, je to Vídeň.

Odjezd z Liberce byl v brzkých ranních hodinách, a to již v 6:00, avšak vstávání všichni hravě zvládli. Po cestě na naši první zastávku, kterou byl Lednicko-valtický areál nesměl chybět animační program v podobě zábavného kvízu, kde se všichni lecos dozvěděli.

V areálu proběhla návštěva zámku, barevných zahrad plných květin a samozřejmě procházka k minaretu, kde byla možnost vystoupat nahoru a rozhlédnout se do dalekých končin této památky UNESCO. Po nasátí pozitivní energie která byla dozajista díky slunečnému počasí, se naše skupinka přesunula do malebného městečka Mikulov. Tam na ně čekala další prohlídka okolí, hrobky a ti nejvíce odvážní si udělali výšlap i na Svatý kopeček. 

Blížil se nám konec dne, tudíž bylo načase se vydat směr ubytování. Avšak v kempu na nás čekalo zvláštní a nezapomenutelné překvapení, které si do rukou vzaly paní učitelky a v klidu situaci vyřešily. Přespání tudíž proběhlo v pořádku.

Další den byl odjezd v 7:00, kam jinam, než do již zmiňované Vídně. Bezoblačné počasí nechybělo ani v hlavním Rakouském městě, takže se skupinka radostně vydala na objevování. K vidění toho bylo opravdu hodně, například katedrála sv. Štěpána, hotel Sacher Wien, zimní palác prince Evžena Savojského, náměstí Hrdinů nebo radnice, kterou se inspirovala naše radnice v Liberci.

Čas byl neúprosný, což znamenalo otočit směr zpátky domů. Ani po cestě odsud nechyběl animační program, opět v podobě zajímavých otázek a nově přidaného hudebního doprovodu.

Výlet se opravdu vydařil se vším všudy, největší dík patří bez váhání paním učitelkám. Budeme se těšit na další zajímavou exkurzi.

Za všechny třídy

Markéta Pokorná

HT3

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz