3. prosince 2019 se konal 21. ročník soutěže LÁZEŇSKÝ POHÁREK v Karlových Varech
Soutěže v kategorii kuchař se zúčastnil – žák III. ročníku RAUL PODRAZIL
Zadání soutěžního úkolu:
3 porce moderního lehkého studeného či teplého předkrmu z tříchodového menu
Tříchodové menu včetně dezertu, součástí vystaveného menu byl povinně předkrm z pódiové práce, kde porota posuzovala stejnost předkrmu z pódiové práce a výstavního menu
Raul připravil předkrm: Marinovaný losos s polníčkovým salátem a mangové čatní
V časovém limitu 30 minut v zázemí kuchyně + 15 minut pódiového vystoupení
UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI : KUCHAŘ JUNIOR - STŘÍBRNÉ PÁSMO, CELKOVÉ POŘADÍ 8. MÍSTO
Guričanová Marie – učitelka OV
4. prosince se konalo Finále soutěže Svačina roku 2019
Raul Podrazil žák 3. ročníku byl jedním z 15 finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů ze 47 škol z celé republiky. Finále se uskutečnilo 4. prosince v kulinářském studiu Chefparade+ v Holešovicích.
Studenti odborných středních škol se zaměřením na gastronomii měli za úkol vymyslet originální recept pro zdravou a moderní svačinu za použití rybích výrobků Rio Mare. Nyní úkolem finalistů bude připravit živě před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace, ale také dodržení časového Finále moderovala již tradičně oblíbena herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.
Raul připravoval: Tvarohová paštička plněná tuňákovým salátem Rio Mare doplněná sardinkovým řezem Rio Mare, rukolou a cherry