Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

2019-Český kapr

21. listopadu 2019 se konal 14. ročník soutěže ČESKÝ KAPR
na téma „ČESKÝ KAPR V MODERNÍ ÚPRAVĚ"

Soutěže v kategorii kuchař se zúčastnil – žák III. ročníku RAUL PODRAZIL

Zadání soutěžního úkolu:   

1. Korespondenční část – soutěžní zadání:
Soutěžící vypracoval materiálovou kalkulaci na 4 porce pro talířové podávání s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu. Zaslal na pobočku AKC ŠUMAVA, kde komise vybrala do finále 12 juniorů z korespondenční části, účastníci finále museli připravit stejné hlavní jídlo z 1. kola.

2. Praktická část -zadání soutěžního výrobku:
Hlavní jídlo s přílohou na 4porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra. Nutno použít aspoň 150 g filetu z kapra na jednu porci. Jídlo lze doplnit i jinou rybou, nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 200 g. Dále je třeba použít aspoň jednu surovinu od firmy BONDUELLE směs lesních hub, Hrášek extra jemný, Cizrna Sous -vide

Raul připravil pokrm:
POŠÍROVANÝ KAPR NA PŘEPUŠTĚNÉM MÁSLE, S TEPLÝM KROUPOVÝM SALÁTEM, KŘENOVOU OMÁČKOU, KAPŘÍ KROKETA OBALENÁ V SEZAMU.                                                                          

Z povinných surovin kromě kapra, použil hrášek extra jemný a na kroupový salát pohankové kroupy. 

UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI : KUCHAŘ JUNIOR -  STŘÍBRNÉ PÁSMO, CELKOVÉ POŘADÍ 3. MÍSTO

Guričanová Marie – učitelka OV

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz