21. listopadu 2019 se konal 14. ročník soutěže ČESKÝ KAPR
na téma „ČESKÝ KAPR V MODERNÍ ÚPRAVĚ"
Soutěže v kategorii kuchař se zúčastnil – žák III. ročníku RAUL PODRAZIL
Zadání soutěžního úkolu:
1. Korespondenční část – soutěžní zadání:
Soutěžící vypracoval materiálovou kalkulaci na 4 porce pro talířové podávání s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu. Zaslal na pobočku AKC ŠUMAVA, kde komise vybrala do finále 12 juniorů z korespondenční části, účastníci finále museli připravit stejné hlavní jídlo z 1. kola.
2. Praktická část -zadání soutěžního výrobku:
Hlavní jídlo s přílohou na 4porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra. Nutno použít aspoň 150 g filetu z kapra na jednu porci. Jídlo lze doplnit i jinou rybou, nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 200 g. Dále je třeba použít aspoň jednu surovinu od firmy BONDUELLE směs lesních hub, Hrášek extra jemný, Cizrna Sous -vide
Raul připravil pokrm:
POŠÍROVANÝ KAPR NA PŘEPUŠTĚNÉM MÁSLE, S TEPLÝM KROUPOVÝM SALÁTEM, KŘENOVOU OMÁČKOU, KAPŘÍ KROKETA OBALENÁ V SEZAMU.
Z povinných surovin kromě kapra, použil hrášek extra jemný a na kroupový salát pohankové kroupy.
UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI : KUCHAŘ JUNIOR - STŘÍBRNÉ PÁSMO, CELKOVÉ POŘADÍ 3. MÍSTO
Guričanová Marie – učitelka OV