GASTRO KROMĚŘÍŽ 2017
16. a 17. března 2017
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž uspořádala 6. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí v soutěžních oborech kuchař junior – senior.
Za kategorii kuchař junior naši školu reprezentovali Polák Daniel (3. ročník), Žídek Jan (2. ročník).
Soutěžním úkolem byla příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou byla kachní prsa (600 g). Soutěžící v časovém limitu měli prezentovat dva druhy tepelné úpravy kachního masa.
Daniel Polák připravoval: zauzená kachní prsa s malinovou omáčkou, tvarohová paštička s kachními játry a jarní cibulkou, rukola na másle s pekanovými ořechy.
Se svou prací se umístil ve zlatém pásmu na 2 místě.
Jan Žídek připravoval: kachní prsa na rozmarýnu pečená v papilotě, zelené pyré, pepřová omáčka, žemlovo-kopřivový knedlík.
Za svou práci byl ohodnocen ve stříbrném pásmu.