Mistrovství České republiky s meznároní účastí
23.ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie-
Soutěž se konala pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála, a kontinentálního ředitele WACS pro střední Evropu, prezidenta AKC ČR Bc. Miroslava Kubece
Odborný program
27.mezinárodního veletrhu průmyslu cestovního ruchu GO
28.mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech- REGIONTOUR
Festival krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest
Soutěž se konala 19. – 21. 1. 2017 v Brně
Soutěž byla určena pro studenty středních odborných škol s gastronomickým zaměřením, mezi letošní účastníky bylo osmdesát procent státních škol„ Gastro Junior Brno – Bidvest cup je, především zvýšení prestiže zmíněných profesí. Jde o špičkovou soutěž, které předcházejí dílčí nominační klání mezi školami, z nichž pouze ty nejúspěšnější mají možnost nominovat své zástupce na Gastro Junior Brno – Bidvest cup. Samotná účast je vizitkou výborné práce pedagogů i provozů, kteří soutěžící na jejich budoucí povolání kvalitně připravují.
V kuchařské kategorii se utkalo 26 studentů, v číšnické kategorii 27 studentů.
- v oboru kuchař si soutěžící vylosoval jeden z deseti tzv. „black boxů“ (tajných košů), kde nalezl určitý druh masa a čtyři hlavní suroviny, z nichž měl za úkol pokrm připravit. Po seznámení s jednotlivými položkami začínal běžet třicetiminutový interval, během nějž si soutěžící ujasnil základní technologický postup, připravil vše potřebné, inventář a zbylé suroviny na přípravu a určil název pokrmu. V tuto dobu se mohl radit se svým učitelem OV - trenérem. V časovém limitu 45 minut, který měl soutěžící na přípravu čtyř porcí, již pracoval ve studiu zcela sám pod dohledem poroty i přítomných diváků.
Soutěže se zúčastnil žák – Daniel Polák – 3. ročník
Z tajného koše si vylosoval tyto suroviny – MOŘSKÝ VLK, RAJČATA, ANČOVIČKY, FENYKL
NÁZEV POKRMU – MOŘSKÝ VLK PEČENÝ V PAPILOTĚ, PIKATNÍ RYBÍ KROKETA, RIZOTO S PARMAZÁNEM,RAJČATOVÁ OMÁČKA, ZELENINA NA SMETANĚ
Umístění - ZLATÉ OCENĚNÍ
- v oboru číšník měl soutěžící za úkol připravit u stolu dvě porce palačinek, dále k nim zvolit, připravit a naservírovat vhodný nápoj, představit záměr prodeje pokrmu a nápoje v ústní i písemné formě a po skončení praktického úkolu každého soutěžícího ještě čekala jazyková zkouška v anglickém, německém, nebo ruském jazyce.
Soutěže se zúčastnila žákyně Danitová Barbora – 3. ročník
Připravovala formou sladkého dezertu – „CITRÓNOVÁ FLAMBOVANÁ PALAČINKA SYPANÁ PRAŽENÝMI MANDLEMI, A ŠLEHAČKOU, ZDOBENÁ OVOCEM KAKI, TEPLÝ NÁPOJ – MANDLOVÝ PUNČ“
Umístění - ZLATÉ OCENĚNÍ