Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

Seminář KULINA

Dne 19. 4. 2018 proběhl 8. seminář kulinářského umění na téma

  • drůbež, druhy, anatomie, vykosťování
  • nakládání masa do solného nálevu
  • nakládání masa do marinád

Semináře se zúčastnily Ing. Iveta Kučerová a Bc. Šárka Nováková


Dne 12. 12. 2017 proběhl 7. kurz KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ na téma DOMÁCÍ TĚSTOVINY

Obsahem kurzu bylo:

 příprava domácích těstovin – ručně a strojově

  • varianty domácích těstovin
  • příprava domácích gnocchů – ručně
  • klasické italské omáčky k domácím těstovinám

Školení se zúčastnily Ing. Iveta Kučerová a Bc. Šárka Nováková


Dne 2. 10. 2017 proběhl 6. kurz KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ na téma RÝŽE

Obsahem kurzu bylo:

  • druhy rýže a metody jejího vaření
  • risotto metoda
  • pilaf metoda
  • jak připravit polentu

Kurzu se zúčastnily vyučující:  Ing. Iveta Kučerová a Bc. Šárka Nováková


Čtvrtý seminář KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ proběhlo 7.4.2017

Téma:  polévky

  1. KRÉMOVÉ POLÉVKY ZAHUŠTĚNÉ JÍŠKOU
  2. KRÉMOVÉ POLÉVKY ZE ZELENINY A LUŠTĚNIN
  3. POLÉVKY Z VÝVARŮ
  4. CONSOMMÉ

Kurzu se zúčastni li: Ing. Iveta Kučerová, Bc. Šárka Nováková


Třetí seminář KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ proběhlo 1.3. 2017.

Téma: Základní omáčky

  1. Holandská omáčka
  2. Veloute
  3. Bešamel
  4. Tomatová
  5. Beurre Blanc

Školení se zúčastnily Ing. Iveta Kučerová, Bc. Šárka Nováková.


Druhý seminář KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ  6.12. 2016 Bidvest Gastrostudio Kralupy nad Vltavou

TÉMA

  • správná příprava světlého a tmavého vývaru
  • jak základní vývar scedit, zchladit a skladovat
  • zeleninové vývary
  • přidávání zeleniny mirepoix (obsahuje cibuli, mrkev a řapíkatý celer)a bylinek do vývaru
  • rybí vývar(fish  stock, fish fumet)
  • vývar z mořských korýšů
  • jak připravit glace a demi glace
  • variace glace a demi – glace a jejich využití

Zúčastnili se  Ing. Iveta Kučerová a Bc. Šárka Nováková


První seminář KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ 17. 10. 2016 pro odborné učitele.

Téma:

- technika krájení, broušení a správná volba nožů

- porcování a vykošťování drůbeže

- příprava francouzské a farmářské vaječné omelety

Zúčastnili se:

Ing.Iveta Kučerová, Bc.Šárka Nováková


 

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz