Na stole a u stolu
S příchodem adventu a vánočního času si připomínáme staré tradice, těšíme se z chvil strávených v milé společnosti našich nejbližších. A protože studenti hotelnictví dobře vědí, jakou pohodu dokáže vykouzlit krásně prostřený stůl, zašla si třída HT3. pro inspiraci do Severočeského muzea. Doprovodný program ke stálé expozici užitého umění nazvaný Na stole a u stolu nás seznámil se stolováním, stolním inventářem a výzdobou, druhy pokrmů a lahůdek, programem hostin a celkovou etiketou při jídle. Viděli jsme krásné servisy, příbory, vzácné poháry a nádoby na cenné koření a oleje. Součástí programu byly i drobné tvůrčí aktivity, hrátky a dramatizace na historické téma od antiky po současnost. A tak mohli studenti nejen projevit zájem o obor, ale také uplatnit své znalosti, pohotovost a herecký talent. Za stolováním a stravovacími návyky jsme se vydali do historie, za exotickými potravinami a nápoji pak do různých koutů světa. Díky laskavosti naší průvodkyně paní Mgr. Krupauerové a se svolením pana ředitele jsme na závěr mohli vyšplhat na samý vrcholek muzejní věže a potěšit se panoramatickým pohledem na listopadovou nostalgii Liberecké kotliny.
Dík za hezké odpoledne patří zaměstnancům muzea i aktivním, zvídavým, ukázněným studentům, kteří jsou tou nejlepší reklamou naší školy. Tak tedy děkuji Vám, přátelé, O. Parmová.