Ve dnech 14. až 16. ledna 2016 se konala soutěž 22.ročník mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí.
Naše škola se zúčastnila v kategorii
Kuchař junior: Daniel Polák - II. ročník
Číšník junior: Barbora Danitová - II. ročník
Soutěž kuchař junior:
úkol: soutěžící si před začátkem svého soutěžního času vylosuje číslo BLACK BOXU, technický komisař odkryl vylosovaný a zapečetěný BLACK BOX před soutěžícím. Soutěžící se seznámil s vylosovaným položkami a začal mu běžet 30ti minutový interval – 20 minut na přípravu základní technologický postup , doplnit suroviny k přípravě a název pokrmu a 10 minut na mise en place (příprava pracoviště)
Daniel si vylosoval BLACK BOX, který obsahoval hlavní surovinu hovězí maso roštěnec, červenou řepu, fenykl, křepelčí vejce
Připravil pokrm:
HOVĚZÍ STEAK, PAŠTIKA V SOUDKU Z LISTOVÉHO TĚSTA, PEPŘOVÁ OMÁČKA,RESTOVANÁ ZELELNINA NA MÁSLE, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY, PYRÉ Z ČERVENÉ ŘEPY
UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI : BRONZOVÉ PÁSMO
Soutěž číšník junior:
úkol: příprava čaje alternativním způsobem a zpracování ovoce před zraky hosta. Na celý úkol byl čas 20 minut. Zakončen byl rozhovorem v anglickém jazyce a po celou dobu si žákyně práci komentovala.
Kvalitní příprava na soutěž pod vedením mistrové odborného výcviku M.Vlčkové se zúročil pěkným umístěním.
UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI : ZLATÉ PÁSMO