Střední škola gastronomie a služeb, Liberec Dvorská 447/29, příspěvková organizace

2016-Brno

Ve dnech 14. až 16. ledna 2016 se konala soutěž 22.ročník mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí.
Naše škola se zúčastnila v kategorii
Kuchař junior: Daniel Polák - II. ročník
Číšník junior:  Barbora Danitová - II. ročník


Soutěž kuchař junior:
úkol: soutěžící si před začátkem svého soutěžního času vylosuje číslo BLACK BOXU, technický komisař odkryl vylosovaný a zapečetěný BLACK BOX před soutěžícím. Soutěžící se seznámil s vylosovaným položkami a začal mu běžet 30ti minutový interval – 20 minut na přípravu základní technologický postup , doplnit suroviny k přípravě a název pokrmu a 10 minut na mise en place (příprava pracoviště)

Daniel si vylosoval BLACK BOX, který obsahoval hlavní surovinu hovězí maso roštěnec, červenou řepu, fenykl, křepelčí vejce

Připravil pokrm:
HOVĚZÍ STEAK, PAŠTIKA V SOUDKU Z LISTOVÉHO TĚSTA, PEPŘOVÁ OMÁČKA,RESTOVANÁ ZELELNINA NA MÁSLE, ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY, PYRÉ Z ČERVENÉ ŘEPY

 UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI  BRONZOVÉ PÁSMO


Soutěž číšník junior:
úkol: příprava čaje alternativním způsobem a zpracování ovoce před zraky hosta. Na celý úkol byl čas 20 minut. Zakončen byl rozhovorem v anglickém jazyce a po celou dobu si žákyně práci komentovala. 

Kvalitní příprava na soutěž pod vedením mistrové odborného výcviku M.Vlčkové se zúročil pěkným umístěním.

UMÍSTĚNNÍ V SOUTĚŽI :   ZLATÉ PÁSMO


 

Firemní údaje Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

Dvorská 447/29
460 05, Liberec V                dat.schránka: g42k83i

IČ: 00555053
Kontakt Tel.+420 482 424 360
sosgs@sos-gs.cz